Reizen met de trein door Europa

Misschien ben je wel student en reis je regelmatig met de trein naar je school. Of misschien gebruik je de trein wel om naar je werk te gaan. Maar wist je dat je met de trein ook door vrijwel heel Europa kan reizen? Dit wordt interrailen genoemd. Interrailen is een super leuke manier om je vakantie te besteden en wordt steeds populairder. Je boekt je ticket, stippelt je reis globaal uit en gaat op pad. Je reist met de trein van plaats naar plaats of van land naar land. Zo kan je in relatief korte tijd veel verschillende plekken zien. Lijkt jou dit nu ook wat? Lees dit artikel waarin we je een aantal interrail tips geven dan goed door.

Kies je ticket bewust

Eén van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om te gaan interrailen is je treinticket. Je kan kiezen tussen verschillende soorten passen. De passen verschillen in tijdsduur en in aantal reizen. Je hebt bijvoorbeeld een pas waarmee je 7 dagen binnen 1 maand kan reizen, maar je kan ook voor een maand onbeperkt reizen kiezen. Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over welke landen je globaal heen wil en hoeveel reisdagen je dan zal gaan hebben. Het is namelijk super zonde om een onbeperkt ticket te kopen, terwijl je maar zes reisdagen gaat hebben. Door van tevoren goed te kijken en te berekenen hoeveel reisdagen je ongeveer nodig hebt, kan je jezelf dus heel wat geld besparen.

Laat ruimte open voor spontaniteit

Hoewel je je reis dus wel globaal moet plannen, is het super leuk om ruimte open te laten voor spontaniteit. Boek dus van tevoren nog geen hostel, maar doe dat onderweg naar de bestemming of de dag voordat je vertrekt naar de desbetreffende bestemming. Zo zit je nergens aan vast en kan je spontaan besluiten een dag langer te blijven in een plaats die je toch leuker vond dan je van tevoren had gedacht. Misschien ontmoet je onderweg wel mensen waarmee je een aantal dagen samen wil gaan reizen. Het is dan natuurlijk wel zo fijn om nergens aan vast te zitten en dus nog vrij te zijn in wat je gaat doen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.