Plekken in Europa die je echt moet zien

Misschien ben je wel van plan om binnenkort te gaan reizen in Europa. Dan heb je vast al wat research gedaan naar de landen en plaatsen waar je heen zou willen gaan. Maar de keuze is zo groot, dat het waarschijnlijk lastig is om te kiezen. Dat begrijpen we heel goed. Daarom hebben wij twee plekken voor je uitgekozen die je echt zou moeten zien. Deze zullen we in de volgende alinea’s wat verder toelichten, zodat je zelf kan kijken of deze plekken ook wat voor jou zijn. Zo kan jij straks goed aan de slag gaan met het plannen van jouw droomreis door Europa.

Het altijd mooie Boedapest

Boedapest ligt in Hongarije en is wat ons betreft echt een aanrader als je van plan bent om te gaan reizen in Europa. Het is een prachtige stad die je voor een relatief lage prijs kan bezoeken. Dat is natuurlijk super fijn, want reizen kan behoorlijk prijzig zijn. Een aantal van de bezienswaardigheden van Boedapest zijn het parlementsgebouw, de prachtige badhuizen en de kettingbrug over de Donau. Boedapest wordt namelijk in tweeën gedeeld door de Donau. De badhuizen zijn verder ook echt iets dat je moet hebben gezien om je bezoekje aan Boedapest helemaal af te maken. Deze zijn eigenlijk in alle seizoenen te bezoeken, omdat ze goed worden verwarmd.

Zon, zee en cultuur in Split

Ook Split is een echte aanrader. Het is de op één na grootste stad van Kroatië. Split is een schiereiland en ligt dus aan de kust. Het water is er prachtig blauw en de temperaturen zijn heerlijk, vooral in de zomer. Als je opzoek bent naar stranden en water is Split dus echt een ideale optie. Maar de prachtige plaats heeft nog veel meer moois te bieden. Een leuke bezienswaardigheid in Split is de Riva Boulevard, waar je gezellig kan winkelen, een hapje kan eten of gezellig wat kan gaan drinken. Verder zijn ook het paleis van Diocletianus en de kathedraal van Split bezienswaardigheden die je niet wil missen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.