Motorjas kopen? Deze opties heb je

Een motorjas is verplicht om te kopen en te dragen als je wilt motorrijden. Je moet natuurlijk ook in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs (rijbewijs A), maar dat spreekt voor zich. Je moet ook een speciale broek, handschoenen, laarzen en een helm dragen. En dus een jas. Maar welke motorjassen zijn er? In onze blog vertellen we er meer over.

Wat is een motorjas?

Voordat we de verschillende opties bespreken is het slim om uit te leggen wat een motorjas is. Het lijkt immers op een normale jas, maar dat is het niet. Een motorjas biedt namelijk een optimale bescherming als je per ongeluk valt of uitglijdt en dat doet een normale jas niet. Met alle gevolgen van dien. Motorjassen worden van verschillende materialen gemaakt en zijn in uiteenlopende kleuren, modellen en maten verkrijgbaar.

Lederen motorjas

Een lederen motorjas is natuurlijk stoer en comfortabel, maar in het assortiment van leren jassen kun je ook weer keuze maken uit verschillende modellen en maten. Kies je voor het klassieke en verweerde model om het stoere karakter of kies je liever voor het moderne en strakke model dat ook nog eens waterdicht is? De keuze die je maakt is uiteindelijk afhankelijk van welke stijl je jezelf wilt aanmeten en wat je comfortabel vindt zitten.

Jas van textiel

Er zijn ook motorjassen van textiel verkrijgbaar en deze stoffen zorgen eveneens voor een optimale bescherming voor als je valt of uitglijdt. Ook bij textiel heb je ontzettend veel keuze uit verschillende modellen die weer in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Een voordeel is dat de jassen van textiel al vanaf het eerste moment comfortabel zitten. Bij een lederen jas is dat niet het geval, omdat het materiaal zich aan de vorm van je lichaam moet aanpassen.

Doorwaai motorjas

Een doorwaai motorjas is ideaal als je met warm weer op pad gaat. Een jas van leder of textiel kan al snel te warm zijn en dat bevordert niet het rijcomfort. Met een doorwaai jas van mesh materialen krijgt de wind vrij spel en kun je genieten van een aangename temperatuur als je op pad bent. Terwijl je ook nog eens geniet van de meest optimale bescherming.

Hoodie voor dames en heren

Je kunt ook een speciale hoodie bestellen die als motorjas functioneert. De hoodie is speciaal gemaakt voor warme dagen en voor als je liever geen jas draagt. De hoodie biedt ook een optimale bescherming en is in uiteenlopende modellen, kleuren en vormen verkrijgbaar. De hoodie heeft ook een sportieve en relaxte uitstraling en is de perfecte keuze als je een lekker stukje gaat toeren.

Motorjas kopen? Vergeet de airbag niet

De airbag is een ideaal kledingstuk waarmee je jezelf nog beter kunt beschermen op de motor. De airbag draag je over of onder een motorjas en je hebt keuze uit een elektrisch of mechanisch model. Het doel van de veiligheidsmaatregel is dat de impact bij een ongeval of valpartij veel kleiner is.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.