Met de motor op vakantie? Onze tips!

Is de zomer eenmaal begonnen dan is het tijd om je motor uit de garage te halen en de mooiste routes te gaan rijden. Je kunt onderweg gaan genieten van prachtige dorpjes, viewpoints en wegen. De reis is namelijk net zo mooi als de hele vakantie zelf. Ga je voor het eerst met je motor op vakantie dan mag je deze tips niet missen zodat je goed voorbereid bent.

Bereid je goed voor

Sommige mensen geven de voorkeur om op de motor te stappen en zien waar ze uiteindelijk overnachten. Niet helemaal jouw ding dan kun je het beste van te voren de route bepalen en overnachtingen boeken. Er zijn zelfs unieke motorhotels waar je ruimtes heb om je motorkleding in op te bergen en waar je een stalling hebt om je motor te zetten. Bereid je ook goed voor op de verkeersregels van andere landen. Veel landen buiten Nederland hebben namelijk hele andere verkeersregels en zodoende weet je wat er wel mag en wat er niet mag.

Zorg er ook voor dat je handige accessoires meeneemt zoals bijvoorbeeld een motornavigatie, motortassen, een reparatiekit en noem zo maar op. Zo is een motor topkoffer essentieel om al jouw bagage op een veilige manier mee te nemen.

De juiste verzekering en voorbereiden op pech

Beschik over de juiste motor- en reisverzekering en bekijk een eventuele pechhulp verzekering. Je hebt diverse mogelijkheden om voor een aantal euro per maand het risico af te dekken. Is een hele kleine moeite en het kan je op het moment van pech goed helpen. Neem ook onderhoudsmiddelen mee voor je motor zoals een bandenreparatieset, vizier reiniger, kettingspray en motorolie. Heb je eenmaal pech met je motor dan kunnen dit soort middelen helpen. Neem ook trekbandjes mee voor als er iets los of defect is met je motor. Ook een handige tip is om van te voren foto’s van je rijbewijs en paspoort te maken. Verlies je onderweg deze documenten dan heb je voor nood nog altijd de juiste documenten op je telefoon. En maak je een motorreis met meerdere personen dan kan het slim zijn om een reservesleutel mee te nemen. 

Geniet vooral van je motorvakantie

Eén van de beste tips van een motorvakantie is vooral te genieten. Maak je een eerste motorvakantie dan gaat het best wat stressen zijn, maar probeer dit los te laten en gewoon je motor op te stappen. Rijd de route en geniet onderweg van alle mooie omgevingen en plekken waar je langskomt. Geniet en maak plezier want dat is het leukste van motorvakanties.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.