Je hond meenemen in de camper: tips en advies

Kan jij niet wachten om jouw hond mee te nemen op avonturen? Dan is het een geweldig idee om een camper te huren met je hond. Het reizen met een hond in een camper is een geweldige manier om te genieten van een rustgevende en avontuurlijke vakantie. Doordat je altijd jouw accommodatie geregeld hebt, hoef jij je geen zorgen meer te maken over hondvriendelijke hotels of appartementen. Om te zorgen dat zowel jij en jouw hond het comfortabel hebben tijdens de reis, zijn er enkele voorbereidingen die je moet treffen. Wij leggen de belangrijkste in dit artikel voor je uit.

De temperatuur in de camper

Een belangrijk punt om op te letten is de temperatuur van de camper. Honden zijn namelijk gevoeliger voor de hitte dan mensen. Zorg dat je een camper met airconditioning huurt zodat je altijd de temperatuur binnen kan aanpassen. Zorg ook voor genoeg ventilatie. Het is ook een aanrader om een zogenaamde ‘body cooler mat’ aan te schaffen. Deze mat geeft een koele temperatuur af en is dus heerlijk om op te liggen.

Vergeet niet om te oefenen

Niet iedere hond is gewend om lang in een auto te zitten. Om te voorkomen dat jouw hond erg gespannen wordt tijdens de camperrit, bereidt je hem voor op de lange afstand. Zorg dat je na een lange rit altijd zorgt voor een leuke activiteit of een beloning. Zo leert jouw hond dat een autorit leidt tot iets erg leuks. Het is ook slim om vooraf contact op te nemen met de huisarts. Zij kunnen je mogelijk tips geven die helpen om jouw hond tijdens extreme spanning te kalmeren. Denk bijvoorbeeld aan een rustgevend middeltje. Dit is echter meer een optie om te hebben in geval van nood. Probeer eerst altijd jouw hond natuurlijk te laten wennen aan de autorit.

Een hondvriendelijke camper huren? 

Uiteraard kom je niet ver zonder een camper. De meeste mensen kiezen ervoor om een camper te huren. Het gemak van huren is dat je alleen betaalt voor de periode waarin jij de camper gebruikt. Ga eens langs bij Oortgiese Campers. Deze camperverhuurders hebben een ruim aanbod aan verschillende modellen beschikbaar. Geef aan dat jij graag met jouw hond op reis wilt en zij raden vervolgens de beste campers aan voor huisdieren.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.