Groepsreizen jongvolwassenen

Als je twintiger of begin dertig bent, is het wel zo prettig om te kunnen reizen met mensen die ongeveer van je eigen leeftijd zijn. Als aanbieder van groepsreizen voor jongvolwassenen is Simi Reizen al jarenlang de grootste reisorganisatie gespecialiseerd in het aanbieden van vakanties voor jongeren.

Met een breed reisaanbod, zowel binnen als buiten Europa kun je het hele jaar rond terecht voor avontuurlijke groepsreizen voor jongeren. Veel van de groepsreizen zijn al maanden voor vertrek uitverkocht, dus wil je een reis maken? Dan is tijdig boeken aan te raden.

Wat is een groepsreis voor jongvolwassenen?

Als je een vakantie boekt, wil je er natuurlijk volop van genieten. Door samen te reizen met andere “jonge” mensen, boek je altijd een reis waar je aanspraak hebt. Doordat er gekozen is om ook de excursies en activiteiten grotendeels bij de prijs inbegrepen te maken, leer je je reisgenoten goed kennen. In een groep zijn er altijd wel mensen om in de avond wat mee te ondernemen ook.

Een groepsreis voor jongvolwassenen richt zich op reizigers tussen de 18 en ongeveer 32 jaar. Je boekt een georganiseerde reis, waar je zowel heen- als terug samen met je reisgenoten reist. Ideaal, want in de bus of in het vliegtuig leer je elkaar natuurlijk al goed kennen.

Aansluiten bij een groep onbekenden

Het overgrote deel van de jong volwassenen die kiest voor een groepsreis, reist alleen. Dat betekent dus dat je niemand kent op het moment dat je vertrekt. Je maakt echter eenvoudig kennis met elkaar. Voor vertrek kun je elkaar al spreken via een app-groep en zie je voornaam, leeftijd en woonplaats van je medereizigers. Hoe eerder iedereen boekt, hoe eerder je je medereizigers ziet.

Daarnaast zijn er ook mensen die met een vriend of vriendin samen reizen. In alle gevallen geldt echter: iedereen kiest bewust voor een groepsvakantie, samen met anderen. Iedereen staat dus open voor contact met elkaar en wil behalve genieten van de reis zelf, ook voor gezelligheid en sfeer gaan.

Acht topbestemmingen voor jongvolwassenen:

Met jarenlange ervaring weten we welke reizen goed passen bij jongvolwassenen. Dat zijn niet altijd voor de hand liggende bestemmingen trouwens. Veel reizigers zijn juist op zoek naar authentieke en minder bekende reisbestemmingen.

  1. Kroatië – vanuit het prachtige Split organiseert Simi al jaren drie verschillende groepsreizen. Je hebt de keus uit een campingreis met outdoor activiteiten, vlak aan het strand, maar kunt ook eilandhoppen over de Adriatische zee, of kiezen voor meer luxe vanuit een comfortabel appartement. Split is qua uitgaan ook nog eens zeer de moeite waard, met moderne nachtclubs en fijne terrasjes.
  2. Ierland – het land dat zich perfect leent voor een rondreis. Kastelen, steden, charmante dorpjes en prachtige wandeltochten staan je te wachten. En het weer? Dat valt eigenlijk iedereen altijd mee.
  3. Griekenland – of je nu kiest voor de rondreis die in Athene begint of voor een reis die vanuit Thessaloniki start, in beide gevallen maak je kennis met de Griekse gastvrijheid, het heerlijke eten en de mooie natuur.
  4. Bali – aan de andere kant van de wereld, maar een populaire bestemming met name onder jongeren tussen de twintig jaar en vijfentwintig. Je reist samen met je reisgenoten in ruim twee weken het eiland rond, inclusief alle excursies!
  5. Costa Rica – staat niet voor niets op de lijst voor heel veel mensen. Weinig landen zijn afwisselender dan Costa Rica. Daarnaast geniet je ook nog eens van heerlijke cocktails, fijne avonden en een tropische temperatuur, het hele jaar door.
  6. Sri Lanka – terug van weggeweest zouden we zeggen. Deze unieke reisbestemming leent zich juist voor jongvolwassenen perfect. Prachtige stranden, een unieke cultuur, een authentiek avontuur en heel erg veel standaard inbegrepen bij je reissom zorgen ervoor dat je een onvergetelijke reis tegemoet gaat.
  7. Noorwegen en Zweden – uitsluitend voor natuurliefhebbers! Je boekt een kampeervakantie in het prachtige Noorwegen en Zweden en maakt kennis met de hoogtepunten van beide landen.
  8. Californië – een roadtrip langs wereldsteden, de Stille Oceaan, prachtige natuurgebieden en volop zon. Hollywood, Beverly Hills, San Francisco en Highway 1 zijn maar enkele van de hoogtepunten van deze rondreis Amerika.

Jongvolwassenen en vakanties

Het samen in een groep beleven van een vakantie is een avontuur. Niet alleen leer je nieuwe mensen kennen tijdens je vakantie, je beleeft ook samen de hele reis. Na afloop van de reis houden groepen vaak nog lang contact, spreken nog weekendjes samen af of boeken samen een nieuwe vakantie. Hoewel het altijd even spannend is om de stap te zetten, is een jongvolwassen vakantie dus zeker de moeite waard!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.