De mooiste hoogtepunten van Mallorca

Hoewel Mallorca bekend staat om haar mooie stranden, lekkere weer en bruisende nachtleven, is hier nog heel veel anders te vinden. Ga bijvoorbeeld per boot rondom Mallorca varen, bezoek de prachtige hoofdstad Palma de Mallorca, of ga langs een van de schilderachtige dorpjes op het eiland. Ben je benieuwd wat je allemaal niet mag missen? Lees dan gauw verder. 

Met een boot het eiland om

Mallorca is een eiland in de Mediterraanse Zee. Er is een prachtige kustlijn waar je een geweldig uitzicht hebt op de zee. Wil je echter eens het eiland vanaf het water beschouwen? Dan kan je per boot rondom Mallorca varen. Simpelweg een boot huren kan voor een week of twee weken om vanaf dat moment op het water te genieten van de prachtige zee, heerlijk te baden in de zon en wie weet zelfs een zelfgevangen vis te bemachtigen en opeten. Daarnaast kan je ook op verschillende plekken aanmeren om zo alsnog te genieten van de vele mooie strandjes die het eiland rijk is. Dan kan je gelijk voor een heerlijke snorkelsessie de zee induiken. 

Palma de Mallorca

Dit is de hoofdstad van het eiland. Hier kan je een enorme kathedraal vinden, de Kathedraal La Seu uit de dertiende eeuw. Een oudje al die in zo’n 300 jaar tijd werd gebouwd. Zeker een bezoekje waard. Daarnaast is het fantastisch om hier een fietstour te doen. Je komt zo niet alleen de mooiste stukjes van de stad tegen, je wordt gelijk ook een beetje bruin. Ideaal dus als je eens een dagje niet in de zon wil liggen. 

Een mooi dorpje: Valldemossa

Ben je de grote stad een beetje zat? Een mooi dorp om dan te bezoeken is Valldemossa. Dit ligt in de bergen van Mallorca en beschikt over een prachtige groene vallei. Je vindt hier een oud Kartuizerklooster dat nog uit de veertiende eeuw stamt en in het midden van de plaats ligt. Interessant hier is het beeld van Chopin dat je er kan vinden. Deze beroemde componist heeft hier namelijk een tijdje gewoond. Voor veel Mallorcanen is het een heilige plek, voor de toeristen is het vooral mooi vanwege de groene natuur die eromheen ligt en de schattige pleintjes waar je een heerlijke drankje kan drinken. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.