Bangkok bezoeken, wat moet je weten?

Er zijn heel wat verschillende redenen aan te halen waarom het de moeite waard kan zijn om ervoor te kiezen om een bezoek aan Bangkok te brengen. In eerste instantie vormt dit sowieso voor het merendeel van de reizigers de eerste kennismaking met Thailand. Dat is het gevolg van het feit dat alle internationale vluchten hier aankomen. Het is dan ook omwille van deze reden dat er vaak naar de stad wordt verwezen als zijnde de hoofdstad van Zuidoost-Azië. Verder heeft deze grote stad voor iedereen wat wils te bieden. Benieuwd om hier meer te weten over te komen? Dan is het zeker en vast de moeite waard om ook nog even het restant van onderstaande informatie door te nemen.

Bezoek zeker even de prachtige tempels van Bangkok 

Bangkok staat bekend om heel wat verschillende zaken, maar niet in het minst omwille van de tempels die je er aantreft. Eén van deze tempels is natuurlijk Wat Pho. Deze tempel staat vooral bekend omwille van de aanwezigheid van het gigantische beeld dat je hier aantreft van een liggende Boeddha. Bovendien is het zo dat de tempel het centrum vormt van de bekende Thaise massage. Het is zelfs mogelijk om hier een speciale cursus te volgen zodat je deze massage onder de knie krijgt. 

Vergeet naast Wat Pho zeker ook niet om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Wat Phra Kaeo en het koninklijk paleis. Heb je nog niet genoeg tempels bezocht? Dan is ook Wat Arun zeker een aanrader. Vanuit de maar liefst 82 meter hoge toren beschik je bovendien over een geweldig mooi uitzicht over Bangkok. Dit zijn in ieder geval stuk voor stuk zeer interessante en prachtige bezienswaardigheden die je absoluut moet ontdekken tijdens je vakantie. 

Winkelen? Absoluut geen probleem! 

Zowel voor de Aziaten zelf als voor toeristen geldt dat Bangkok op het gebied van shoppen heel wat interessants te bieden heeft. Enkele zaken die je dan ook zeker zou kunnen overwegen zijn:

  1. Een bezoekje brengen aan Chinatown (en er een hapje blijven eten);
  2. Een bezoek brengen aan één van de vele enorme winkelcentra; 
  3. Vergeet zeker niet om de bekende weekendmarkt Chatuchak te bezoeken;

Uiteraard spreekt het voor zich dat je wellicht niet meteen een vakantie zal ondernemen naar de hoofdstad van Thailand om er te gaan winkelen. Wanneer je echter even iets helemaal anders wil doen tussen de cultuurgekte in kan het evenwel zomaar interessant zijn om ervoor te kiezen om even te gaan shoppen in deze bijzonder uitnodigende stad. 

Tip! Verken Bangkok met de fiets! 

Tot slot is het zo dat Bangkok op heel veel verschillende manieren kan worden verkend. Dit gezegd hebbende is het vooral een aanrader om ervoor te kiezen om een fietstour te boeken. Veel mensen vinden dit misschien enigszins vreemd omwille van de enorme hectiek die je ervaart wanneer je, je in het verkeer van Bangkok begeeft. Toch is hier een hele goede reden voor aan te halen. Een belangrijk deel van die hectiek valt immers weg wanneer je ervoor kiest om een fietstocht te boeken. Een begeleide tour is echt één van de beste manieren om deze bijzondere stad te ontdekken. Een keer een fietstocht maken tijdens het maken van een rondreis Thailand

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.